Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите в класическия стил отпаднаха в олимпийската квалификация

Стоян Кубатов (вдясно) записа една победа в Баку.
Снимка: БТА

Българските национали по борба класически стил не успяха да достигнат полуфиналите в първия ден на олимпийската квалификация в Баку. 

Дебютантът в класическия стил Георги Иванов стигна до четвъртфиналите на 130 кг, след като записа победа с 10:0 срещу сърбина Борис Петрушич на старта. В следващия си двубой обаче българският национал, който по принцип се състезава на 125 кг свободен стил, отстъпи с 0:9 на Бека Канделаки от Азербайджан.

Стоян Кубатов също записа една победа. На старта на 77 кг българинът надви датчанина Оливер Крюгер с 9:0, след което се изправи срещу световния вицешамион от 2022 Золтан Левай. Двамата си разделиха по една точка, но критерият остана в полза на унгареца и той продължи напред с равенство.

Абу-Муслим Амаев започна от осминафиналите на 67 кг и загуби с 1:5 срещу действащия олимпийски вицешампион Парвиз Насибов от Украйна. 

На олимпийските квалификации в Баку квоти печелят само борците, които вземат полуфиналните си схватки. Следващият рунд на пресявки за Париж 2024 е в Истанбул през месец май.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна