Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приключи участието си на европейските квалификации по хандбал за жени със загуба

Снимка: БТА

Женският ни национален отбор по хандбал отстъпи със 17:35 гола на третия от последното европейско първенство Черна гора в последния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Австрия, Унгария и Швейцария. Срещата се игра в Спортен център "Морача" в Подгорица.

Така българският тим завършва кампанията с шест поражения от шест мача, а Черна гора победи "лъвиците" и в Шумен в първата среща с 34:20.

Днес 6 гола във вратата на домакините реализира Маринела Панайотова, 4 пъти се разписа Гергана Грозданова. След тях с 3 попадения остана Кристина Миланова, а по 2 пъти точни бяха Стефани Петрова и Мелина Спасова.

С победата домакините завършиха пък с пълен актив – шест победи от шест възможни. Най-резултатна за тях се оказа Йелена Деспотович със седем гола, Таня Иванович записа шест, а Наджа Кадович остана с 5.

Българките вкараха първия си гол през второто полувреме чак в 15-ата минута, а за цялата втора част се разписаха едва шест пъти.

В другата среща от същата Група 6 Сърбия победи Турция с 30:22 и зае 2-то място. Сръбкините също се класират на Европейските финали, както и победителките в потока. Щастието се усмихна и на Турция, която като един от четирите най-добри трети отбори, отива на финалите.

Селекционерът на домакините Бояна Попович пусна днес доста смесен състав, тъй като Черна гора се подготвя за участие в олимпийски квалификационен турнир за Париж в Улм (Германия). Там техни съперници са Словения и Парагвай.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна