Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на БФС Георги Иванов уважи ДП по олимпийско таекуондо

Президентът на Българският футболен съюз Георги Иванов уважи официалното откриване на държавното първенство на по олимпийско таекуондо в Дупница.

Надпреварата премина при огромен интерес. Над 1200 участници от 35 клуба си оспорваха отличията в първенството, организирано отТК Гладиатор и Българска Федерация по Таекуондо.

В първия ден на първенството битките в дисциплина спаринг бяха в категории – кадети и мъже и жени, пумсе и техническо чупене. Във втория състезателен ден на татамито битките бяха за деца клас А и Б и юноши и девойки в дисциплина спаринг.
Водачи класирането при мъже и жени и юноши и девойки, клас А са клуб Ахил на първо място, следвани от ТК Турбо и Сунг Ри Атлантик. В клас Б - мъже и жени и юноши и девойки първи е ТК Инвикта, втори ТК Херея и на трето ТК Барин. При кадети, „клас А“ първенец е ТК Сунг Ри Атлантик, домакините от ТК Гладиатор са втори в класирането , а ТК Феникс заемат третото място. При деца клас А , ТК Нерон е на челно място , следван от ТК Сунг Ри Атлантик и Таекуондо Фитнес на второ и трето място. Лидер в класирането при кадети клас Б, деца клас Б и бейби е ТК Херея, а ТК Феникс и Нерон са на второ и трето място.

ТК Сунг Ри Атлантик е водач в общото класиране „клас А“ следван от ТК Нерон и ТК Феникс, а в „клас Б“ първенец е ТК Херея, СК Феникс е на второ, а клуб Нерон на трето място.
От националния отбор на България, шампионски титли завоюваха Митко Джорджев -74кг., Александра Георгиева-53кг, Мартина Атанасова- 62кг, Християн Георгиев-54кг и Михаела Костадинова-57кг. В успорван финал, Алексанър Джорджев - 68кг. не успя да наделее над Стефан Стаменов от ТК Сунг Ри и се окичи със сребърното отличие в родния шампионат.
В дисциплина Пумсе, в клас А класирането оглави ТК Файър, а ТК Форс 2004 и „С Тийм“ са на второ и трето място. В клас Б, ТК Файър отново е първенец, следван от ТК Феникс, които са втори и ТК „С Тийм“ – трети в класацията.
При "техническото чупене" първи са ТК Самсон, а ТК Левски и МСК Хармония заемат второ и трето място.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна