Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнени съчетания донесоха медалите на Кевин Пенев от СК в Осиек

| Интервю

Усложнените съчетания са причината Кевин Пенев да спечели три медала от световната купа по спортна гимнастика в Осиек. Националът, който вече има квота за олимпийските игри в Париж, се завърна от Хърватия със злато на халки и с бронз на земя и на прескок.

„Не очаквах, че ще спечеля златния медал на халки. На земя и на прескок имах очаквания, че може да спечеля нещо, защото изпълних новия си прескок. Съчетанието ми на земя също е усложнено, защото добавих още една серия. Изпробвах ги по време на квалификацията, но по-чистото изиграване се получи на финалите. След световното работих много. Всеки ден тренирах и много исках да вдигна трудността във всички съчетания. Имаше много добри момчета, въпреки че конкуренцията беше по-малко от миналата година. Доволен съм от това състезание. Просто си свърших работата“, сподели специално за БНР Кевин Пенев и коментира възможността брат му Еди също да се сдобие с виза за Париж.


„Брат ми е машина. Той работи много. Много е амбициран. Мисля, че има голям шанс да спечели квота на последното състезание. Дано да има късмет и да спечели трета квота за България. Състезанието му е другата седмица. Освен това той се подготвя и за европейското. Очертава се в Италия да сме с много силен отбор, но не мога да кажа какво ще стане. Винаги нещо може да се случи. Най-добрите състезатели може да нямат ден, да сгрешат и ние да стане първи. Всичко е случва. Но на европейското пак ще заложа на тези съчетания“, завърши Кевин Пенев


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна