Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дея оцеля! Серията продължава с четвърти мач

Снимка: nvl.bg/startphoto.bg.

Волейболистите на Дея спорт  записаха първа победа в полуфиналната серия в Супер Волей. Воденият от Франческо Кадеду тим надделя над като домакин над ЦСКА с 3:2 гейма, в отделните части 13:25, 26:24, 27:29, 25:20, 15:11 точка в третия двубой помежду им, изигран в зала "Младост". 

Четвъртият двубой е на 12 април (петък) от 19:00 ч. в зала "Христо  Ботев". 

Двамата треньори дадоха шанс за изява на почти всичките си състезатели.

Георги Братоев бе на линия за Дея, след като във втория двубой не можа да се представи подобаващо поради вирус. Николай Учиков се появи на полето и с оставането си като титуляр от началото на втората част имаше важна роля за успеха. 

Александър Симеонов отново не бе в състава за ЦСКА. Александър Попов заложи на Делчо Раев като основен разпределител, но в третата част на терена се появи Владимир Станков. В игра влезе и опитният Иван Колев, който в последните срещи нямаше включвания. 

Двубоят не предвещаваше драми и обрати отначало, но с развитието на играта ставаше все по-интригуващ и напрегнат. Двата тима си разменяха волейболни аргументи, подобаващо на дерби от такъв ранг, и на огромния залог. 

"Червените" поведоха с 2:0, след което съперникът изравни. Постепенно волейболистите на Александър Попов набраха инерция и оформиха добра преднина. До края разликата ставаше все по-голяма, посрещането на бургазлии се пропука. Така "армейците" затвориха гейма без проблем с убедителното 25:13. 

Дея взе превес във втория гейм, повеждайки с 2:0 и 5:2, но не успя да удържи темпото. Столичани изравниха, след което играта продължи точка за точка. Момчетата на Франческо Кадеду отново дръпнаха (11:8), но постепенно бяха настигнати (15:14). Стигна се до равностойна игра, битка за всяка топка и всяка точка, и в крайна сметка бургазлии измъкнаха частта. 

Домакините отново започнаха с преднина, но не можаха да запазят предимството си. След размяна на волейболни аргументи Дея отново поведе, обаче бе настигнат от противника, подобно на предходния гейм. Носителите на Купата отново дръпнаха, "червените" обаче останаха близо до тях. В ключовите моменти ЦСКА реализира серия и обърна резултата (от 19:21 до 22:21). Битката продължи, гостите първи стигнаха до геймбол (24:23), като имаха още няколко възможности да затворят и го направиха при 29:27.  

Идентично тръгна четвъртия гейм - с превес на Дея и изравняване от страна на "армейците" впоследствие. Интригата от двете страни на мрежата се запази, домакините диктуваха положението след деветата точка. С наближаването на края на частта (12:17) момчетата на Александър Попов се мобилизираха и скъсиха дистанцията (17:19). Дея обаче отново набра инерция и вкара мача в тайбрек. 

Там бургаският тим отново дръпна (4:2), но противникът не се отказа и го остави на нокти. Съпротивата на носителите на Купата се оказа по-голяма, въпреки че в края гостите скъсиха максимално дистанцията, и момчетата на Франческо Кадеду спечелиха двубоя.



По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени