Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити е на финал за Купата на Англия, Гуардиола критикува програмата

Манчестър Сити победи Челси с 1:0
Снимка: БТА

Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с късен гол на Бернардо Силва, за да стигне до финала за ФА Къп след оспорван полуфинал на "Уембли".

Португалецът се разписа в 84-ата минута, след като вратарят на Челси Джордже Петрович парира удар на бившия полузащитник на "сините" Кевин Де Бройне.

"Много съм щастлив след една много разочароваща седмица за всички нас, лично за мен", каза Силва, който пропусна дузпа при поражението от Реал Мадрид в Шампионската лига през седмицата.

"Хубавото във е футбола, че ако играеш в Манчестър Сити, играеш на всеки три дни, така че след два-три дни имаш шанс за малко реванш и да поправиш нещата", добави той.

И двамата вратари спасиха доста удари като Де Бройне, Фил Фоудън и Джак Грийлишнаправиха за Сити, докато изстрели на Николас Джаксън, Коул Палмър и Нони Мадуеке бяха отразени от Стефан Ортега или спасени от защитата на "гражданите".

Челси се оказа по-опасният отбор, но пропуски на Николас Джаксън лишиха "сините" от успеха. Нападателят два пъти излизаше сам срещу вратаря, а веднъж не успеха да реализира с глава от няколко метра. Малко след началото на втората част лондончани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш, но такава не беше отсъдена.

Звездата на Сити Ерлинг Холанд пропусна мача заради мускулен проблем. 

Тимът на Пеп Гуардиола ще срещне Манчестър Юнайтед или втородивизионния Ковънтри Сити, които играят в неделя, на финала за трофея на 25 май.  

Същевременно мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, критикува програмата за ФА Къп, след като неговият отбор победи Челси с 1:0 и стигна до финала, три дни след като претъпя поражение след изпълнение на дузпи от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Късен гол на Бернардо Силва спаси Сити от отпадане от турнира, а Челси може да съжалява, че не успя да оползотвори поне част от многобройните положения, които футболистите създадоха.

Сити, който беше без нападателя Ерлинг Холанд, нямаше обичайната си бързина и, въпреки че стигна до нов финал, Гуардиола беше очевидно ядосан от липсата на време за възстановяване на своя отбор след отпадането от Шампионската лига в сряда.

"Недопустимо е да ни оставят да играем днес. Не е нормално за здравето на играчите. Не е нормално! Недопустимо е! 120 минути, емоциите в Мадрид, начинът, по който губим . . . Знам, че тази страна е специална с ФА Къп, но това важно е за здравето на играчите. Не разбирам как оцеляхме днес", коментира той.

Гуардиола не разбери защо срещата на Сити срещу Челси не е била насрочена за неделя на мястото на полуфиналния сблъсък на Манчестър Юнайтед с втородивизионния Ковънтри Сити, след като нито един от тези тимове нямаше мач в средата на седмицата.

"Защо не играхме утре? Челси, Манчестър Юнайтед, Ковънтри нямаха мачове в средата на седмицата", попита той.

"Психически е толкова трудно за възстановяване. Родри с начина, по който игра днес, Кайл Уокър, който беше контузен за няколко седмици, не разбирам как оцеляха. Искаме да играем футбол, обичаме да играем футбол, но това е твърде много", завърши Гуардиола.
По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна