Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал отказа Барселона от титлата, пак претенции към съдиите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал (Мадрид) се доближи до титлата в Испания, след като победи Барселона с 3:2 в зрелищен мач.. С успеха Белия балет се откъсва с 11 т. на върха при пет оставащи кръга и на практика си подпечатва златните медали.

Срещата беше белязана и от спорни моменти, тъй като белите вкараха от дузпа, която беше дискусионна. Преди почивката останаха и съмнения за попадение на "Барселона" след преминаване на топката отвъд голлинията.

Каталунците поведоха на "Бернабеу", като още в шестата минута Андреас Кристенсен беше точен. В 18-ата Реал изравни от дузпа, вкарана от Винисиус Жуниор. Това се случи при нарушение срещу Лукас Васкес, макар че повторенията показаха, че той търси контакт с крака на съперник.

До края на първата част второ попадение на каталунците беше отменено, след като не стана ясно дали топката е преминала голлинията с пълния си обем.

След почивката Барселона рискува, а Шави Ернандес направи смени, като една от тях - Фермин Лопес, вкара в 69-ата минута.

Реал реагира и в 73-ата минута Лукас Васкес вкара. Той остана непокрит вдясно след центриране от другия фланг. В добавеното време домакините стигнаха до победа с попадение на Джуд Белингам.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна