Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП се регистрира за предсрочните избори и евровота

Снимка: БГНЕС

Коалиция "БСП за България" се регистрира за предстоящите парламентарни и европейски избори и внесе 10 000 подписа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че тръгват в тази кампания, за да печелят доверие на хората. 

На 1-ви май БСП ще обяви ново ляво обединение. Нинова заяви, че е разочарована от Елена Йончева и появата ѝ в листите на ДПС. 

"Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден, когато вие разбрахте за тези зависимости. Това дава обяснение за прекратените ни отношения с Елена Йончева много преди вчерашния ден. Изненадана съм от арогантността това да стане публично, да стане така помпозно, но не съм изненадана от факта", коментира лидерът на БСП. 

Корнелия Нинова заяви, че Ваня Григорова не е постъпила почтено към партньорите. 

"Ваня Григорова излъга четири пъти за много кратко време. Излъга първо избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в Общината. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга Левицата на Първанов, Петков, знаете, които я подкрепяха, беше новата звезда и вече те не са ѝ нужни и почна да говори срещу тях. Излъга и нашата градска организация, структурите в София, които работиха. Без БСП тя нямаше да има този резултат в София. Е, как мислите, че човек, който за толкова кратко време толкова ярко и категорично четири пъти е предавал и хора, и идеи може да разчита на някакъв успех. Но въпреки това ѝ желая успех, ще видим на изборите", каза още тя. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна