Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокална група "Радиодеца" – част от световното шоу на Енчо Керязов "Нощ на звездите"

Вокалната група към Българското национално радио „Радиодеца“ тази година ще е част от световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“. 

Формацията се „ражда“ през 1990 година с идеята да записва детски забавни песни за програмите и фонда на БНР. „Радиодецата“ са носители на специалната награда за изпълнение на радиоконкурса „Пей с мен“; участие в детския международен конкурс под патронажа на програмата „Младежта среща Европа“ и в честванията на 50-годишния юбилей на УНИЦЕФ.

Талантите, ръководени от Илина Тодорова, тази година ще се качат на сцената на спектакъла посветен на талантливите деца на България, заедно с носителките на „Златен клоун“ от последния цирков фестивал в Монте Карло – Сестри Колев. Тяхното присъствие в България изглеждаше немислимо през тази година, но с изключителните усилия на организаторите от фондация „Енчо Керязов“ и с подкрепата на президентската институция, изпълнението на двете сестри, които са родени в България, ще бъде факт.


На 1 юни публиката в „Арена София“,  дошла да подкрепи талантливите деца на България в областите образование, изкуство и спорт, ще стане свидетел на лупинги и опасни номера с кросови мотори, които до сега не са изпълнявани в зала. А над главите на всички с виртуозни пируети ще прелита специално разработения авиационен модел на световноизвестния Даниел Гола.

В програмата е включена грациозна въздушна акробатика, както и магичното шоу на невероятният илюзионист, българският Дейвид Копърфийлд  - Starboy AYVON.

Българското национално радио е медиен партньор на "Нощ на звездите".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна