Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб "Жътвари" и "Милостиво сърце" с благотворителност в Добрич

| Репортаж
Снимка: Мая Щърбанова

Благотворителна кампания в Добрич осигурява храна за бедни семейства и самотни възрастни хора в навечерието на великденските празници. 

Инициативата се организира вече осма година и е плод на общите усилия на Фондация "Милостиво сърце", Клуба за народни танци "Жътври", както и на десетки доброволци. Хранителните пакети винаги се подготвят и раздават до домовете на нуждаещите се за двата най-големи християнски празници – Коледа и Великден.

Фондация "Милостиво сърце" от години се занимава с подкрепа на хора в нужда. Тя стопанисва малка къща в Добрич, където дава подслон и внимание за бездомни мъже, подпомагала е десетки хора за тяхното лечение, участва и в редица благотворителни кампании. 

Клубът за народни танци "Жътвари" също участва активно в акции на милосърдие и съпричастност, а наред с тях с всяка година се увеличават доброволците и дарителите, които помагат в дейността на двата основни двигателя в настоящата кампания. 

Традиционно тя се нарича "Споделен хляб", но в нея за крайно нуждаещите се не се осигурява само храна, а и обич, внимание и загриженост.

Кампанията се организира за осма поредна година и е дело на много хора, посочи Мая Бърдарова, ръководител на Клуба за народни танци "Жътвари".

В началото кампанията "Споделен хляб" разчита на едва десетина доброволци за разнасянето на хранителните продукти, днес те вече са над 25, допълва Александър Иванов от Фондация "Милостиво сърце".

Сред дарителите тази година е и Радостина Жекова. Удовлетворението да знаеш, че си помогнал на крайно нуждаещ се човек, е огромно, категорична е тя.

Подробности чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна