Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илона Иванова – гласът на Алфира в Baldur's Gate 3

Снимка: Радослав Ненчев


Музиката на българския композитор Борислав Славов към видео играта Baldur's Gate 3 спечели наградата на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/. По този повод специален гост в предаването за музикално-сценични изкуства “Каста дива“ беше младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова, която е един от прекрасните гласове в саундтрака.  

“Преди три години навлязох в магичния свят на видео играта Baldur’s Gate 3– елфи, бардове, вампири, магьосници. Начело на музикалния кораб, от чийто екипаж имам възможността да съм част, е композиторът Борислав Славов. Този кораб стигна до номинации за холивудски музикални награди с песента "I Want To Live" през 2021г. Част от това вълнуващо пътуване са и моите ангелогласни колежки Мария Анастасова и Мария Ангелова, които са извор на вдъхновение за мен, както и страхотните музиканти Виктор Стоянов и Георги Андреев, с които дори не съм мислила, че ще се срещна. Благодаря, че имам възможността да пътувам в света на музиката с вас! И не на последно място ще кажа - корабът пристигна при мен в момент, в който моето море беше много бурно, но все пак издържа всички премеждия и хвърляше спасителни пояси. Благодаря за приятелството и доверието“ написа в социалната мрежа facebook Илона Иванова в навечерието на отличаването на Baldur's Gate 3 с наградата за най-добра игра на 2023 г. на The Game Awards в Лос Анджелис и с наградите за най-добра игра, за най-добър сюжет и за музика на 20th BAFTA Games Awards.

В звуковия файл чуйте споделеното от Илона Иванова за звукозаписната работа по видео играта Baldur's Gate 3, по българския дублаж на филма “Мери Попинз се завръща“, за любимите й роли на сцената на Националния музикален театър “Стефан Македонски“, както и за благотворителната й дейност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна