Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди се събраха на митинг в Мадрид в подкрепа на премиера Санчес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди привърженици на управляващата в Испания социалистическа партия се събраха на митинг в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес. Той обяви, че може да напусне поста, след като срещу съпругата му Бегоня Гомес започна разследване за корупция, предаде Ройтерс.

В сряда Санчес заяви, че започнатото съдебно дело в столицата, засягащо бизнес действия на Гомес, е част от кампания на политическите му противници. Той обяви, че се оттегля от публичните си изяви до понеделник, а в тези дни ще реши дали да остане на поста.

По информация на испанските власти около 12 500 поддръжници на социалистите от цялата страна са се събрали пред централата на партията. Педро Санчес остана на власт след предизвикани от самия него предсрочни парламентарни избори миналата година, като за основните си законодателни инициативи разчита на мнозинство, включващо баски и каталунски сепаратистки сили. В рамките на споразумението с тях, испанските власти гарантираха амнистия на затворени и обвинени каталунски политици, свързани с непризнатия референдум за независимост през 2015 г. 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна