Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу Байдън преди годишната вечеря с кореспондентите, акредитирани в Белия дом

Снимка: БТА

Протестиращи срещу подкрепата на американския президент Джо Байдън за войната на Израел срещу "Хамас" се събраха пред хотела във Вашингтон, където се проведе ежегодната среща на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Ройтерс.

Демонстранти с плакати скандираха лозунги против убийствата на журналисти в Газа. Стотици протестиращи насърчаваха журналистите да бойкотират събитието и освиркваха служителите на администрацията при влизането им.

Байдън избегна големите протести в предната част на хотела като влезе през задния вход, където беше посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за прекратяване на огъня.

Междувременно полицията задържа 100 души при разчистването на пропалестински протестен лагер в университет в Бостън. В платформата "Екс" от университета пишат, че лагерът е бил разчистен заради антисемитски лозунги.

Демонстрация на интелектуалци в подкрепа на Палестина се състоя и пред известния музей "Рейна София" в Мадрид. Основното послание на протеста е "Нито тероризъм, нито геноцид", както е озаглавен и манифест, който още в края на октомври подписаха стотици испански артисти, включително режисьорът Педро Алмодовар.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна