Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев за изборите: Гордиевият възел няма да бъде разсечен

Сергей Станишев
Снимка: БГНЕС

Изборите за Европейски парламент ще бъдат засенчени от тези за национален парламент, смята  евродепутатът Сергей Станишев - член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Според него това ще е причината да не се проведе разговора какъв Европейски съюз искаме и какво да е мястото на България в него.

"Гордиевият възел няма да бъде разсечен, а по-скоро ще бъде заплетен още повече за неопределено време. В България сме в абсолютна неспособност да постигаме национални консенсуси и да имаме целеполагащи, целенасочени действия за постигане на резултати, дори в сфери, които засягат всеки един българин".

Сергей Станишев обясни, че е бил наясно, че няма да попадне в евролистата на БСП, въпреки, че е имал достатъчно номинации от структурите на партията:

"Въпреки че честно казано знаците, които се дават чрез някои фигури в листата, говорят, че няма промяна в политическата линия, по-скоро някои от кандидатите биха стояли по-добре в листата на "Възраждане", отколкото на европейска модерна партия. Аз в левицата не съм почвал война срещу никого. Сега чувам един от кандидатите тези дни казва - елате при БСП, говорете. Ами нали последните години всяко говорене, различно от официалната линия, веднага се санкционира".

Станишев коментира, че не е изключено да продължи с политическа кариера в страната, но не оповести дали ще участва в конкретен политически проект.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна