Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бетоновоз посреща туристите на "Златни пясъци"


Паркингите пред хотелите, разположени на първа линия в комплекса "Златни пясъци" са пълни. И по обед продължават да пристигат туристи. 

Не всички хотели обаче са отворили. За тях подготовката за сезона продължава с пълна пара, това обяснява общ работник в един от хотелите:

"Подготвят се стаите, почиства се и отваряме в края на май. Някои от миналогодишния персонал се връщат, други не. Бройката за сезона вече е запълнена. "

Гласът на гларусите е заглушен от ремонтите, които се извършват по крайбрежната алея. Работи бетонова помпа и се вдига шум, който затормозява почиващите.

"В комплекса има гости, но не са чак толкова много. Засега не сме усетили по оборота. Посетителите са основно румънци", споделя впечатленията си управителят на магазин на първа линия. 

Басейните се пълнят, плочките към тях се мият, градинките се окопават. И тоалетните вече са отворени:

"Никой още не е дошъл, но персоналът е налице", обяснява жената, която вече четвърти сезон отговаря за чистотата на санитарните помещения. Табела показва, че посещението е струвало 1 лев през миналата година.  "Беше най-чистата и най-евтината тоалетна. И хората, и шефовете са доволни".

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна