Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн е втора в квалификациите на ЕК в Баку, Стилияна Николова - трета (ОБНОВЕНА)

Боряна Калейн завърши на втората позиция  в квалификациите при жените, а Стилияна Николова  се нареди на трето място на европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Надпреварата се провежда за първи път по необичаен регламент.

Боряна Калейн показа стабилна игра и в четирите съчетания и натрупа актив от 135.700 (36.200 на обръч, 33.000 на топка, 33.650 на бухалки и 32.850 на лента) и завърши квалификацията на втора позиция. 

Другата ни представителка Стилияна Николова стартира с грешки в съчетанието с топка и с актив от 135.550 (35.850 на обръч, 31.900 на топка, 35.000 на бухалки и 32.800 на лента) зае трето място в класирането. 

Представителка на Италия - София Рафаели събра общ сбор от 138.950 (35.800 на обръч, 34.500 на топка, 34.750 на бухалки и 33.900 на лента) и спечели квалификацията при жените на Европейската купа. 

Топ 16 (максимално по 2 гимнастички от страна) от квалификацията се класират за първите "Крос битки". 

Нашите грации намериха място сред  най-добрите и утре ще спорят за отличията. Боряна Калейн ще изправи срещу Андреа Вердес (Румъния) със съчетание с топка на осминафинала на "Крос битките", а Стилияна Николова ще се "бори" срещу Камила Сеидзаде (Азербайджан) също със съчетание с топка. 

При евентуални победи: Калейн ще срещне победителя от двойката Даниела Мунитс - Милена Балдасари, а Николова - победителя от двубоя Екатерина Веденеева - Панайота Литра. 

И двата двубоя ще бъдат със съчетания с обръч в четвъртфинала. 

А дали ще се срещнат в пряк двубои Боряна и Стилияна, предстои да разберем утре от 11.00

Четири от четири финала за България. Три финала за възпитаничката на Марияна Памукова. Боряна Калейн си осигури място сред най-добрите осем на обръч, топка и лента. Възпитаничката на Валентина Иванова намери място сред най-добрите осем на бухалки. 





По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна