Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български тенисистки на турнир в Солун

Българките Таня Германлиева и Биляна Павлова се класираха за втория кръг на сингъл на турнира по тенис в гръцкия град Солун с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 4 Германлиева победи украинката Юлияна Уманец със 7:5, 6:2. За място на четвъртфиналите вицешампионката на България ще играе срещу участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Ирини Папагеоргиу, която в първия кръг победи българската квалификантка Силвия Желязкова с 6:3, 6:3. Биляна Павлова също продължава напред след успех над Деспойна Вогасари (Гърция) с 6:2, 1:6, 6:0. Задачата на Павлова във втория кръг е далеч по-трудна, защото тя ще трябва да играе срещу водачката в схемата Лена-Мари Хофман (Германия). Двете българки заработиха по 1 точка за класацията на УТА и по 196 долара. На двойки Павлова и румънската й партньорка Патриция Къря, поставени под номер 4, се класираха за полуфиналите след успех над Надежда Василева и Далия Зафирова с 6:3, 6:1. Павлова и Къря ще срещнат вторите поставени Диана Енаке и Камелия-Елена Хърстя (Румъния) за място на финала.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10

ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София победи "Левски" с 2:0 в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Червените не дадоха шансове на съперника си пред над 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".  На мач като на война - рекордни количества бомбички за..

публикувано на 07.04.24 в 17:18
Карлос Насар

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете. В изхвърлянето 19-годишният..

публикувано на 07.04.24 в 09:24