Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: България поема руля на ЕС в бурно море с много предизвикателства

Снимка: BTA
Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова откри интерактивна 3D изложба с фотографии и картини на големи български художници, изградена до Народния театър „Иван Вазов“.

Единадесет години след присъединяването към ЕС, нещо, което беше кауза и мечта за всички българи, имаме възможност да поемем руля на управлението на кораба, наречен Европейски съюз
, каза Павлова в интервю на Севда Дюкянджи за Радио България и допълни: Предизвикателствата са в няколко посоки - най важна е темата за сигурността и стабилността на Европа, която минава през това да постигнем съгласие по въпроса как укрепваме външните граници и темата с релокацията на емигрантите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52