Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: По време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него

БНР Новини
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на българското европредседателство, че, от една страна, по време на председателството трябва да сме безпристрастен модератор, но в същото време трябва всеки българин да остане с усещането, че ЕС прави нещо за него. Според него, след словото на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който говори на български, всяка реч и всяко изказване са неуместни. Ние като българи действително трябва да оценим, че председателят на Съвета е положил толкова труд, за да покаже уважението на европейските институции към нашата история, към всички, които са положили толкова усилия, каза Борисов. Той обясни, че през 6-те месеца на председателството има много събития, сред които изброи кохезионната политика, големите проблеми в региона, земеделската политика, киберсигурността, общата европейска отбрана и миграцията. Според премиера, страната ни има шанс да придвижи напред надеждата на народите на Западните Балкани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00
Съветът на Европа

Отчетен е напредък на България срещу прането на пари

След 2022 г. България подобрява работата срещу прането на пари и финансирането на тероризма, посочва доклад на комисията на Съвета на Европа. Данните показват, че страната постига напредък по 10 от 12 показателя. Същевременно по нито един от..

публикувано на 28.05.24 в 16:01

Трафикът от Турция през България се е увеличил с 50% за 5 години

Служебният премиер Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък ще посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП "Малко Търново" заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това беше договорено днес в..

публикувано на 28.05.24 в 15:18