Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА отбеляза 25-годишния юбилей от четвъртото място на България на Мондиала в САЩ


Магазинното предаване на ФИФА за световен футбол посвети последния си епизод на най-големия успех на България на Mондиал – 4-то място, постигнато в САЩ преди четвърт век. В чест на юбилея, телевизионен екип на световната централа посети страната ни и се срещна с един от героите на „златното” ни поколение – Емил Костадинов. Имахме добри футболисти и страхотен треньор. Бяхме силни характери, но на терена играехме сплотено. Бяхме убедени в своите качества и умения. Гордеем се с това, което постигнахме. През лятото на 1994 г. със сигурност успяхме да запишем имената си в българската футболна история завинаги, споделя легендарното ни крило пред камерите на ФИФА. В материала се припомнят славните мигове от Мондиала, включително първата победа на България на световни финали и знаменития успех над тогавашния световен шампион Германия.

Още от категорията

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00