Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново привлича туристи с богата културна програма в седмицата на своя празник

Снимка: БГНЕС

Събития от всички жанрове намират място в програмата на община Велико Търново по повод предстоящия празник на града на 22 март. Един от акцентите, предвиден за 21 март, е свързан със съвместния празничен концерт на Биг Бенд-Велико Търново и „Джуниър Бенд“ към СУ „Емилиян Станев“ с участието на един от най-добрите български кларинетисти Илия Илиев. В празничния за града ден гостите на старата българска столица могат безплатно да посетят църквата-музей „Свети 40 мъченици“, крепостта Царевец и музея „Възраждане и Учредително събрание“. От 14 часа започва и безплатна туристическа обиколка, организирана от Регионалния исторически музей, която включва и църквите „Свети Димитър“ и „Св. Св. Петър и Павел“. Международният фестивал за анимационен филм „Златен кукер“ се очаква да привлече интереса на децата на 23 и 24 март. Освен безплатните прожекции, ще се проведат и много творчески работилници както за деца, така и за професионалисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01