Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се провежда Международният музикален фестивал „Акордеомания – 2019”

В Плевен откриха Международния музикален фестивал „Акордеомания – 2019”. Музикалният форум, който продължава до 9 юни, започна с рекорден брой участници и гости. Това е първото по рода си събитие у нас, което обединява конкурсно начало, майсторски класове, концерти и творчески контакти с големите имена в акордеонното изкуство. Фестивалът има четири направления – класическа и забавна музика, камерна музика и фолклор. Новост в категория „Фолклор” са изискванията към акордеонистите да представят не само своите умения, но и способност да съпровождат на народни певци и инструменталисти. Международното жури включва представители от Русия, Франция, Сърбия и България. За първи път у нас има и селекция за участници в състезанието „Световен трофей” на Световната конфедерация на акордеона. В концертите, съпътстващи програмата на фестивала, участват световно известният руски акордеонист Юрий Шишкин, Пламен Димитров и Ангел Чакъров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15

"Burnout" – свеж коктейл от поп, кънтри, блус и… щипка джаз

Още сме едва в началото на работната седмица, а вече се чувстваме преуморени, прегорели в работата си… Значи песента на Графа "Burnout" е точно за нас! Рано или късно, всеки може да разпознае себе си в героя от "Burnout" като нужда да забавим темпото...

публикувано на 27.05.24 в 10:15
АМТИИ - Пловдив

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала. Програмата на международния форум..

публикувано на 26.05.24 в 06:00