Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Иванов издаде своя трети авторски албум Little Alien

Снимка: личен архив

„Сафо“, „Обичайните заподозрени“, Funkallero, Saint Electrics, „Метаформоза“ са формациите, от които познаваме уменията и таланта на китариста Мирослав Иванов. Завършил музикално образование, той е от инструменталистите, изработили индивидуален почерк както в интерпретирането, така и в импровизацията. Повече от 20 години Мирослав Иванов активно е в музикалното пространство, показал на слушателя един необикновен и нестандартен начин на мислене. Различието като стилистика на споменатите групи, доказва неговата разнолика и търсеща разнообразие личност.


Наскоро китаристът отново потвърди това с представянето на своя трети авторски албум, озаглавен Little Alien  („Малко извънземно“). Той съдържа 9 композиции, в някои от които участие взима и басистът Евден Димитров. През 2013-а,  Мирослав Иванов издаде Directions, а три години по-късно Circus. Сега, след още три години, феновете проследяват развитието на Мирослав в музикално и изпълнителско отношение в Little Alien.


Заглавието Little Alien е идея на Поли Герасимова, която отговаря за визията на целия проект. Нейно дело са обложките и на предишните ми два албума, както и сценографиите на самите промоции. Един ден ѝ пуснах едно от парчетата още в демо версия и тя категорично каза: „Little Alien“. Първоначално не приех сериозно нейното предложение, но по-късно възприех идеята, защото Little Alien би могло да означава много неща, а аз обичам такива нееднозначни словосъчетания. Имам пиеса, която се казва така и в момента с Васил Стефанов правим клип към нея. Темата е обвързана с кауза – изчезването на пчелите. И във видеото става ясно, че за нас с Васко пчелите са извънземни, което е в кръга на абстрактното.

В третия албум на Мирослав Иванов Little Alien слушателят може да забележи джаз импровизации, фоклорни мотиви, има на моменти и блус звучене, също електронен бийт и бийтбокс. Проект, доста различен от предишните два. Нов е и екипът, с който го създава – тук свири с млади музиканти като Евден Димитров (бас), Стефан Горанов (барабани), Живко Василев (кавал) и Skiller (beatbox). Мирослав Иванов има желание албумът му да се промотира от чужд лейбъл, за да стигне до по-голяма аудитория. От януари се очаква представянето на Little Alien и в други градове на страната, а през лятото на 2020-та - и на фестивали.

Снимки: архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15