Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Черният петък“ обхваща и туристическия бранш

Над 200 промоционални оферти, очакват посетителите на специализирано туристическо изложение в НДК

Снимка: БГНЕС

Конкурентноспособността, възможностите за реклама и различните методи за привличане на туристи от традиционни и нови туристически пазари, са ключов елемент от браншовите изложения у нас и по света. Travel Expo обаче залага и на изненадата, за да спечели и най-претенциозните клиенти. Затова в рамките на изложението на 29 и 30 ноември, посетителите на Националния дворец на културата имат възможност да се възползват от над 200 ексклузивни туристически оферти, представени от 50 изложители.


Идеята на събитието е всеки изложител да предлага оферти, които важат само в рамките на изложението, а потребителите да се възползват от тях разказва Антон Пенев, съосновател на фирмата организатор на изложението. – Целта ни е все повече да налагаме културата на ранното планиране на почивката за следващата година. Имам предвид в края на месец ноември, хората да могат да планират своята почивка през лятото. Имаме оферти за България и чужбина, за лятна и зимна ваканция, круизи и екзотични дестинации.

Нуждата от подобно събитие е осезаема, тъй като, както всеки друг бранш и нашият от време на време преживява едни мини катарзиси, които променят възгледите на всички в него – продължава Пенев.

Участието в подобно изложение е подчинено на атрактивността на туристическия продукт. Неслучайно по време на Travel Expo, всички щандове са с еднакъв размер и близка визия, а различни са единствено офертите, предлагани от отделните фирми. Всичко друго е еднакво – категоричен е Пенев. – 6 кв. м, една и съща стена, една и съща маса, едни и същи два стола, две лампи и мокет. Идвайки на дадения щанд, потребителят няма да може да разбере дали тази компания има 1000, 100 или 3-ма работещи, а вниманието му се насочва изцяло към продукта, който тя предлага. Понякога трудно намираме съмишленици, тъй като някои хора не искат да бъдат поставени в калъп, но броят на изложителите тази година, надхвърля нашите очаквания

Тази година форумът съвпада с т. нар. „Черен петък“ – последния петък от месец ноември. Популярна практика сред търговците е да обявяват намаления за своите стоки, през цялата последна седмица от месеца и така да стимулират своите клиенти да напазаруват отрано за предстоящите Коледни празници. Напоследък много българи също се възползват от тази възможност, тъй като „седмицата на намаленията“ е факт и у нас. Според Пенев, в началото туристическата индустрия у нас възприема плахо възможността да спечели повече, благодарение на намаленията на много стоки и услуги, предлагани през този ден или седмица.

През последните години все повече туроператори и турагенти се активизират в тази посока. Работят активно, убеждавайки контрагентите да им дават все повече и по-големи ексклузивни отстъпки за определен период, брой стаи или туристически пакети. Особено през миналата година се усети едно нарастване на офертите в нашия сектор – признава организаторът. – Това е един добър инструмент, ако се използва коректно спрямо потребителите. Той би допринесъл за едно по-добро планиране на дадената компания. В тази връзка, още през октомври организирахме работни срещи с Националната агенция по приходите и Комисията за защита на потребителите, за да можем да сме сигурни, че офертите, които ще предложим, отговарят на всички изисквания и не нарушават законите за защита на потребителите. За да бъде успешно събитието, ние трябва да предложим адекватни оферти, които не подвеждат потребителите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15