Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино от Атон, а това не е случайно. Важен акцент на щанда е поставен върху поклонническия туризъм и създаването на общи българо-гръцки туристически тематични маршрути по европейската програма „Interreg 2021-2027“. При откриването министър Караоглу изтъкна, че „Общата православна християнска вяра на българите и гърците ги обединява около ценностите на вярата, надеждата и любовта. Свързва ги също делото на светите братя Кирил и Методи. През 2019 година Гърция е била посетена от 1 500 000 български туристи. Туризмът укрепва комуникацията между народите, а  една усмивка е по-силно свързваща връзка от която и да било политическа дейност“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10