Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БНР - с кампания за емоционална подкрепа на потърпевшите от COVID-19

За да се прегърнем утре...

Българското национално радио започва информационна кампания, чиято цел е да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната. 

Кампанията е под наслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

От днес, 18.03.2020 г., всеки може да стане част от инициативата.

За самотните възрастни хора, за децата и намиращите се в изолация по различни причини, за хората в Банско и за уязвимите групи в цялата страна Вашите думи на подкрепа могат да бъдат полезни. Обяснете на младите и на възрастните, на непримиримите и на недисциплинираните колко е важно да спазваме правилата, да избягваме контакти и да не предприемаме необмислени действия.

Поканата ни е към всички Вас, да се включите!

  • Поставете знака на кампанията на профилната си снимка във Фейсбук. Можете да го изтеглите от: http://bit.ly/38VuE5a
  • Запишете видео със свое лично обръщение, в което да насърчите хората около вас и с което да ги подкрепите в спазването на въведените мерки за противодействие на COVID-19, като разпространите публикуваните видео материали сред своите приятели в социалните мрежи.

Нека видео материалите бъдат с продължителност до 45 секунди. Изпращайте ги на е-mail: utre@bnr.bg. Така те ще бъдат публикувани в социалната мрежа, в профила на БНР.

Благодарим Ви! 

Още от категорията

ЕК ни предизвиква да се включим в борбата с дезинформацията за Covid-19

Броят „фалшиви новини” за коронавирусната епидемия, циркулиращи най-вече онлайн, напоследък нараства стремглаво – това посочи наскоро във видеообръщение към европейските гражданипредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя..

публикувано на 08.04.20 в 10:24

Креативността на варненски офталмолози с реален успех в защита срещу вируса

Кризата роди едно изобретение, което ще е полезно и в бъдеще, а това се е случвало неведнъж, когато психиката е под силен натиск. Уникален предпазен шлем за офталмолози е изобретен във варненската Университетска болница за очни болести...

публикувано на 08.04.20 в 10:12

Виктория Кирилова: Мерките за социална изолация са време за още повече музика във Виена

Виена, приказната столица на Австрия, чиито улици и площади обикновено са препълнени с тълпи чуждестранни туристи, сега изглежда спокойна и дори опустяла. Причината, разбира се, е в извънредните мерки за сигурност, които въведоха всички европейски..

публикувано на 07.04.20 в 14:04