Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР - с кампания за емоционална подкрепа на потърпевшите от COVID-19

За да се прегърнем утре...

Българското национално радио започва информационна кампания, чиято цел е да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната. 

Кампанията е под наслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

От днес, 18.03.2020 г., всеки може да стане част от инициативата.

За самотните възрастни хора, за децата и намиращите се в изолация по различни причини, за хората в Банско и за уязвимите групи в цялата страна Вашите думи на подкрепа могат да бъдат полезни. Обяснете на младите и на възрастните, на непримиримите и на недисциплинираните колко е важно да спазваме правилата, да избягваме контакти и да не предприемаме необмислени действия.

Поканата ни е към всички Вас, да се включите!

  • Поставете знака на кампанията на профилната си снимка във Фейсбук. Можете да го изтеглите от: http://bit.ly/38VuE5a
  • Запишете видео със свое лично обръщение, в което да насърчите хората около вас и с което да ги подкрепите в спазването на въведените мерки за противодействие на COVID-19, като разпространите публикуваните видео материали сред своите приятели в социалните мрежи.

Нека видео материалите бъдат с продължителност до 45 секунди. Изпращайте ги на е-mail: utre@bnr.bg. Така те ще бъдат публикувани в социалната мрежа, в профила на БНР.

Благодарим Ви! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00