Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българчета с отличие от конкурс в Индия

Снимка: БТА

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит" в Плевен са удостоени с най-високото отличие на международно състезание под мотото "Борбата срещу Covid-19 - 2020", съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.

В конкурса са участвали 1700 творби на деца и младежи от 40 страни от различни континенти. Творбите отразяват преживяванията на малките художници на възраст от 6 до 19 години и на техните семейства, попаднали в тежката ситуация, както и надеждата на децата за живот без Covid-19.

Избраните и наградени детски творби ще бъдат отпечатани в брошури и предадени на Световната здравна организация, ЮНЕСКО и други световни организации за мащабни кампании, свързани с борбата срещу Covid-19, поясни Ананиева. Творбите са публикувани на сайта на международния конкурс "Picasso Art Contest" както и снимки на техните автори, уточни тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„За буквите“ на Черноризец Храбър

Кога е създадена глаголицата?

" Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени (да пишат) славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ..

публикувано на 24.05.24 в 09:15
Инсталацията „Съседите“

Специални български събития за 24 май на Венецианското биенале

Гостите на 60-ото Биенале на изкуствата във Венеция ще могат да се включат в честването на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Българският павилион на престижния форум ще..

публикувано на 23.05.24 в 10:15

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15