Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания улеснява престоя за чужденци в условията на Covid-19

Испания, летище Мадрид-Барахас (снимката е илюстративна)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испания улеснява престоя на чуждестранни граждани в страната в условията на пандемията от Covid-19. Това съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Съгласно заповед на испанското Министерство на здравеопазването, автоматично за срок от 3 месеца се удължава краткосрочният престой на чуждестранните граждани, които се намират в Испания за период не повече от 90 дни и този период е изтекъл по време на извънредното положение.

За 6 месеца след прекратяване на извънредното положение се удължава срокът на валидност на временните разрешителни за пребиваване, работа, обучение, ученически обмен, стаж и доброволческа дейност, ако този срок е изтекъл по време на извънредното положение или 90 дни преди обявяването му.

Извънредното положение в Испания е обявено до 7 юни.

Съставил: Миглена Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05

Домашен сапун по стари технологии варят в мездренското село Царевец

Царевец отново се превръща в място за пробуждане на старите традиции. В съботния ден, на 27 април, мездренското село е домакин на третото издание на "Фестивал на сапуна", който представя един типичен местен обичай, предаван през поколенията. За..

публикувано на 27.04.24 в 08:05