Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания улеснява престоя за чужденци в условията на Covid-19

Испания, летище Мадрид-Барахас (снимката е илюстративна)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испания улеснява престоя на чуждестранни граждани в страната в условията на пандемията от Covid-19. Това съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Съгласно заповед на испанското Министерство на здравеопазването, автоматично за срок от 3 месеца се удължава краткосрочният престой на чуждестранните граждани, които се намират в Испания за период не повече от 90 дни и този период е изтекъл по време на извънредното положение.

За 6 месеца след прекратяване на извънредното положение се удължава срокът на валидност на временните разрешителни за пребиваване, работа, обучение, ученически обмен, стаж и доброволческа дейност, ако този срок е изтекъл по време на извънредното положение или 90 дни преди обявяването му.

Извънредното положение в Испания е обявено до 7 юни.

Съставил: Миглена Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дара Малинова (вляво) и Магдалена Вълкова

Дара Малинова и Магдалена Вълкова с първите медали за България на ЕП по художествена гимнастика

Дара Малинова и Магдалена Вълкова спечелиха първите отличия за България на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. Малинова си извоюва среброто на лента при девойките с 29.600 точки. Златото е за румънката Амалия Лика с 30.950, а..

публикувано на 24.05.24 в 09:47

Да, има и такова селско школо в България! Различното училище на Царев брод

"Не искаме да е сиво, искаме да е красиво" – това е посланието на средното средищно училище "Св.св. Кирил и Методий" в село Царев брод. "Различното училище" е другото мото на школото, в което се обучават 118 ученици до 7 клас от общо 10 населени..

публикувано на 24.05.24 в 07:30

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29