Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32 държави признават изтекли български лични документи, други 14 – с условия

Снимка: архив

Посолството на Кралство Испания уведоми с нота, че български граждани, постоянно пребиваващи в страната, с изтекла валидност на документите по време на създалата се ситуация във връзка с Covid-19 могат да напускат територията на Испания, за да се завърнат в България.

Към днешна дата още 31 държави са потвърдили,че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г. Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи.

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, ръководителите на всички български задгранични представителства  са поискали от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли. България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.

Пълният им списъкна страните, коитоще пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи до 31 октомври 2020 г, e публикуван на интернет страницатана МВнР – вижте ТУК.

Редактор: Елена Каркаланова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30