Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32 държави признават изтекли български лични документи, други 14 – с условия

Снимка: архив

Посолството на Кралство Испания уведоми с нота, че български граждани, постоянно пребиваващи в страната, с изтекла валидност на документите по време на създалата се ситуация във връзка с Covid-19 могат да напускат територията на Испания, за да се завърнат в България.

Към днешна дата още 31 държави са потвърдили,че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г. Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи.

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, ръководителите на всички български задгранични представителства  са поискали от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли. България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.

Пълният им списъкна страните, коитоще пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи до 31 октомври 2020 г, e публикуван на интернет страницатана МВнР – вижте ТУК.

Редактор: Елена Каркаланова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и почти без валежи в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°...

публикувано на 25.05.24 в 18:30
Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12
Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21