Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София зае престижно място в европейска бизнес класация

Снимка: БГНЕС

София е в топ-20 на най-перспективните за инвестиции, технологии, иновации и стартъпи градове в Европа. Българската столица е на 20 място от 76 локации, включени в класацията Tech Cities of the Future2020/21. При оценката са отчетени привличането на инвестиции, наличието на квалифицирани кадри и развита инфраструктура. Класацията се оглавява от Лондон. В първата петица са още Париж, Дъблин, Амстердам и Берлин. От балканските градове пред София е Букурещ − на 7 място. С 20-ата си позиция българската столица е непосредствено след Москва и Хелзинки, но е преди следващите я Милано, Прага и Талин. Класацията, съставена от списание fDi Intelligence и специализираното издание за технологии и иновации TNW - The Next Web, излиза за първи път.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава неустойчиво – до обяд слънце, после с превалявания

В четвъртък, 30 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 16°, в София 11°. До обяд ще има слънце, след пладне ще се заоблачава и ще има локални валежи. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в столицата 23°.  По..

публикувано на 29.05.24 в 19:45

България днес - 29 май 2024 г.

На 29 май говорим за история, като своеобразен вододел е Освобождението на България. В София се състоя поклонение пред тленните останки на Цар Фердинанд, по чието желание те ще намерят вечен покой в България – закъсняло или не е това..

публикувано на 29.05.24 в 19:00

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари...

публикувано на 29.05.24 в 14:54