Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чепеларе рестартират лятото

Снимка: архив

С рев на мотори откриват летния си сезон в родопския курорт. В съботния ден жителите и гостите на Чепеларе могат да се насладят на първо по рода си мото-шоу с легендарните мотоциклети „Харли Дейвидсън“. 

Сутринта рокерите, ескортирани от полицейски коли, ще направят кратко дефиле из Чепеларе, след което ще се подредят на площада в центъра на града, където ще ги очаква празничен концерт на деца от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Чепеларе, информират от общината. 

След 12:00 ще започне същинското мото-шоу, като посетителите могат да разгледат легендарните машини, да се снимат с тях и да се забавляват с конкурси в различни категории – най-красив мотор, най-шумен мотор, най-красива дама моторист и др. 

Инициативата е наречена „Лято 2020 – рестарт в планината! Здраве, спорт, емоции“ и има за цел да покаже община Чепеларе като подходяща дестинация и за летен туризъм. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10