Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов: Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността – каза в извънредно обръщение министър-председателят Бойко Борисов, излъчено от страницата му във „Фейсбук“.

Премиерът подчерта, че винаги е уважавал правото на протестиращите. „Няма протест, няма митинг или хора, които са искали да разговарят с нас и ние да не сме ги срещнали“ – посочи той.

„Вчера казах, че предстоят изключително тежки месеци и година за всички нас. Пандемията се развива със страшна сила в света и в България. Сякаш забравихме за нея, никой не спазва мерките. Защо тогава налагаме ограничения?", попита премиерът.

По думите му, президентът Румен Радев не е достатъчно чувствителен, когато към полицаите се хвърлят бомбички. "Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", категоричен беше Бойко Борисов.

„Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще „счупят“ държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират", каза премиерът Борисов.

Още акценти от изявлението на министър-председателя вижте ТУК


Още от категорията

Антиправителствените протести - 27 ден

Движението в София е блокирано на три ключови места – „Орлов мост“, Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски"1, площад "Независимост". Полицейското присъствие в района на „Триъгълника на властта“ е засилено – информират репортерите..

публикувано на 04.08.20 в 22:31

Очаква се бум на безработните в България, през есента

След временен спад, за втора поредна седмица новорегистрираните безработни в България отново са повече от постъпилите на работа. Бюрата по труда отчитат съотношението 5100 останали без работа срещу малко над 4000 наети. Специалното наблюдение на..

публикувано на 04.08.20 в 16:55

Барикади и затруднен трафик в София и други градове на страната

В началото на 27-ия ден от антиправителствените протести, в София остават блокирани от палаткови лагери три ключови кръстовища по централната градска ос . Репортер на БНР съобщи , че силен вятър е съборил част от бивака пред Министерския съвет и..

публикувано на 04.08.20 в 09:10