Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът - с нов призив за оставка на правителството и главния прокурор

| обновено на 15.07.20 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В ново обръщение към нацията държавният глава Румен Радев призова за недопускане на ескалация на напрежението по време на протестите, както и външни сили да всяват раздор сред протестиращите.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът е общонационален и обединява всички българи. Това е израз на националния консенсус антимафия, срещу срастването на медии и власт и срещу дълбоката държава“ – каза Румен Радев.

Според президента, „рестартирането на политическия процес и модернизирането на страната минава през оставка на правителството и на главния прокурор и през честни избори".

Цялото обръщение на Румен Радев можете да чуете ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05
Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03