Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас кацна първият чартър от Украйна

180 туристи пристигнаха на бургаското летище с първия чартърен полет от Украйна. Те бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол и с фолклорни изпълнения на музиканти от ансамбъл "Странджа", информира БНР-Бургас. Украинският посланик Виталий Москаленко, представители на общината и туроператори в региона също поздравиха пристигащите летовници.

В идните дни се очакват още самолети с украински туристи да кацнат на Летище Бургас. Украинците са традиционни гости на Южното Черноморие, а престоят им обикновено трае две и повече седмици. Само през миналата година по българското южно крайбрежие на Черно море са почивали почти 600 000 граждани на Украйна.

Кметът на Бургас Димитър Николов многократно е настоявал пред Министерството на външните работи и Министерството на туризма да бъдат облекчени процедурите за пътуване, припомня от своя уеб сайт Община Бургас. 

Сред предлаганите от кмета мерки са били отпадане на ограниченията за задължителна 14-дневна карантина за туристи от страни извън Европейския съюз, в това число за тези от Руската федерация, Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан, както и за напълно електронна система по издаването на визи.

Снимки: Радио Бургас, Община Бургас 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10