Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия въвежда задължителен PCR тест

Снимка: архив

Министерството на външните работи на Нидерландия е информирало българското Външно министерство, че от 00:01 ч. местно време на 29 декември 2020 г. всички пътници, пристигащи с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт, трябва да представят негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, направен до 72 часа преди влизане в страната. Изискването важи и за транзитни пътници, които не напускат транзитната зона на летищата, но няма да се прилага към влизащите в Нидерландия с автомобил, както и към шофьорите на тежкотоварни превозни средства. Нидерландските власти подчертават, че наличието на негативен резултат от PCR тест за COVID-19 не отменя необходимостта от прилагане на 10-дневна силно препоръчителна карантина в домашни условия след пристигане в Нидерландия от държави с „оранжев“ (в това число и от България) и с „червен“ код. Повече информация – на сайта на МВнР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посмъртно пренасят в София тленните останки на цар Фердинанд Български

На 29-ти май тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който ще кацне пред правителствения VIP на летище София около 14 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която..

публикувано на 28.05.24 в 08:35

Специалистите по френска филология у нас са с добри възможности за професионална реализация

Франкофонските традиции в България имат богата история, която датира от епохата на българското Възраждане. Още тогава френската култура и език са на почит сред по-образованата част на обществото ни в качеството си на носител на..

публикувано на 28.05.24 в 08:25
Национален парк „Рила“

Отбелязваме Деня на парковете в България

На 24 май Европа отбеляза Деня на парковете, обявен от Европейската федерация на националните и природните паркове EUROPARC. Именно на този ден през 1909 г. в Швеция са създадени първите в Европа девет национални парка. Българското..

публикувано на 28.05.24 в 07:15