Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия удължи затварянето на страната до 9 февруари

Снимка: Pixabay

Нидерландските власти обявиха продължаване на пълното затваряне (локдаун) на кралството до 9 февруари 2021 г. заради разпространението на коронавируса, предупреди българското външно министерство.

Запазва се изискването за всички пътници, включително българските граждани, да представят негативен PCR тест направен до 72 часа преди пристигането. Остава и задължението за попълнена декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната.

Обръща се внимание, че изискването за представяне PCR тест за коронавирус важи и за транзитно преминаващите през летищата и пристанищата на Нидерландия. След пристигане в страната продължава да е в сила и 10-дневната силно препоръчителна карантина в домашни условия.

Остава и препоръката да не се предприемат пътувания до края на март 2021 г., освен ако не е крайно наложително по семейни или икономически причини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Специалистите по френска филология у нас са с добри възможности за професионална реализация

Франкофонските традиции в България имат богата история, която датира от епохата на българското Възраждане. Още тогава френската култура и език са на почит сред по-образованата част на обществото ни в качеството си на носител на..

публикувано на 28.05.24 в 08:25
Национален парк „Рила“

Отбелязваме Деня на парковете в България

На 24 май Европа отбеляза Деня на парковете, обявен от Европейската федерация на националните и природните паркове EUROPARC. Именно на този ден през 1909 г. в Швеция са създадени първите в Европа девет национални парка. Българското..

публикувано на 28.05.24 в 07:15

Хърватският бизнес разказва на българския за опита си от въвеждането на еврото

Конференция на тема "Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия" ще се проведе днес в София. Събитието е подготвено от Българската търговско-промишлена палата и Българо-хърватския бизнес клуб в партньорство с ръководителя..

публикувано на 28.05.24 в 07:05