Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма грях в тишината" пее Графа в новата си песен

Снимка: facebook.com/Grafa.Official

"Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви." Верен на тези свои думи, Графа поднася на почитателите си нов аранжимент на една красива песен, която изпълняваше преди години. Тя се нарича "Грях", макар че в текста звучи: ˮО, сън мой бял, няма грях в тишината…"

Автор на музиката и аранжимента е Владимир Ампов – Графа, той изпълнява и партията на пианото. Сред професионалистите, работили върху песента, виждаме и името на Румен Бояджиев – син в качеството си на оркестратор, както и DropDown Community – един прекрасен камерен оркестър, съставен от млади музиканти.

Ето какво е написал един от най-талантливите ни поп певци под официалното видео песента: "Когато композирам си представям картини, светове, образи… Исках да направя "Грях" изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удовлетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15