На къмпинг в Пловдив? Вероятно ви звучи странно, но древният град в западната част на Горнотракийската низина предлага и тази възможност за любопитните да се запознаят с неговото богато културно-историческо наследство. Изненадите за тях, обаче, не свършват дотук, защото къмпингът се управлява изцяло онлайн, без нужда от персонал. Достъпът до всички платени зони в него се осъществява след сканирането на QR код. Резервацията и заплащането се случва онлайн, а използваните при престоя ток, вода и електричество се заплащат спрямо консумираното количество.
"Интересното е, че 90% от българите са възхитени от технологията, докато 70% от възрастните чужденци са възмутени", заявява собственикът Антон Кьосев и обяснява, че гостите им от чужбина държат на досега с персонала. "Искат някой да ги посрещне, да им обясни, не искат да прочетат всички правила".
Гостите имат възможност да избират между три вида настаняване – в къмпинг зоната, глемпинг къщи, които представляват луксозно обзаведени палатки и в мотел.
Снимки: camping.bg
Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..
Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..
Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а? Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..