Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма бивши хъшове" – напомнят ни актьорът Валери Йорданов и No More Many More

Снимка: No More Many More

Самородни, широкоспектърни и винаги свободни, No More Many More са научили много за десетилетие на българската музикална сцена, но едно е сигурно – алтернативната група не прави компромиси със стила си, запомнящите се мелодии и силни текстове изцяло на български език.

Артистичната свобода е сапуненото мехурче, което се носи във въздуха вече десет години около фронтмена, основен композитор и текстописец на бандата Методи Кръстев и увлича публиката. А No More Many More са обичани и заради своята активна гражданска позиция и мнения, които смело изразяват в песните си от 2013 година.

No More Many More отбелязаха своите 10 години на сцената с концерт, в който представиха най-новата си песен "Няма бивши хъшове". В нея групата си партнира с актьора Валери Йорданов като вокалист и автор на част от текста на песента, написан на фолклорна основа. В края чуваме и гласа на неговата дъщеря – Яна Йорданова.

Музикалното видео, на което Валери е и режисьор, съчетава документални кадри от работата на групата в студиото, както и кадри от "Хъшове“ – емблематичния спектакъл на режисьора Александър Морфов, в който Валери Йорданов изпълнява една от централните роли, а финалът изразява цялата българска драма за мечтаната, но неосъществена свобода.

Редактор: Диляна Трачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15