Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясно е къде ще се играе евроквалификацията по футбол България - Унгария

Новият стадион "Христо Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма да се играе в Пловдив, обяви специалистът по спортно право Георги Градев в социалните мрежи. Той обжалвал пред Спортния арбитражен съд в Лозана решението на УЕФА двубоят да бъде преместен от София в Пловдив. Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се проведе в града, съобщи bTV. Причината е, че към момента на двубоя 16 ноември от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" строителят на съоръжението планира да извършва довършителни дейности.

Пред БНТ спортният министър Димитър Илиев настоя Българския футболен съюз да отмени решението срещата да се играе на празни трибуни. Той свика съвещание по казуса с футболния съюз на 14 ноември. До забраната се стигна след като футболните фенове заявиха, че заради слабото международно представяне на националния футболен отбор готвят протести на 16 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06