Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА сложи край на перипетиите с мача България-Унгария

Снимка: Facebook /Национален Стадион Васил Левски

След безпрецедентното решение на община Пловдив, да наруши предварителното споразумение за използване на стадион “Христо Ботев“ и да откаже на националния ни отбор да проведе мача си от европейските квалификации на съоръжението, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски“ в София, на 16 ноември при закрити врата, съобщиха от Българския футболен съюз.

“Трагикомедия – така може да се определи казуса с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата”, реагираха унгарските медии.

Междувременно, спортният министър Димитър Илиев разпореди незабавно да се предприемат мерки националният ни стадион да бъде подготвен да приеме отборите на двете страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава неустойчиво – до обяд слънце, после с превалявания

В четвъртък, 30 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 16°, в София 11°. До обяд ще има слънце, след пладне ще се заоблачава и ще има локални валежи. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в столицата 23°.  По..

публикувано на 29.05.24 в 19:45

България днес - 29 май 2024 г.

На 29 май говорим за история, като своеобразен вододел е Освобождението на България. В София се състоя поклонение пред тленните останки на Цар Фердинанд, по чието желание те ще намерят вечен покой в България – закъсняло или не е това..

публикувано на 29.05.24 в 19:00

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари...

публикувано на 29.05.24 в 14:54