Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова песен и концерт дават начало на национално турне на Б.Т.Р.

Снимка: YouTube

Нов сингъл и концерт, поставящ началото на национално турне, с което отбелязват три десетилетия заедно – това са последните новини около Б.Т.Р.

Докато при представянето на албума "Пъзел" музикантите имаха много гост-изпълнители до себе си, на 24 ноември, петък, излизат на сцената на Sofia Live Club сами. С този концерт дават старт на турнето "30 години Б.Т.Р."


Групата продължава и успешната линия на песни с участието на основополагащи за българския рок имена. След "Не за мен" с Кирил Маричков и Валди Тотев от "Щурците" и "Вяра" с "Ахат", Б.Т.Р. представят "Там където", този път с участието на китариста и цигулар Иван Лечев. Подзаглавието е "Песен от сън", защото идеята е хрумнала на автора на музиката и текста Славчо Николов именно в съня. Той казва, че песента е за хубавото детство, за спомените, за живота и за приятелството. По негова идея е създаден и клипът с режисьор Бисер Овчаров - Барни. Реализирано със съдействието на фондация "Звезди под звездите" и община Тутракан, видеото е заснето в красиви места от България  – в Еленския балкан и по брега на Дунав, и по-точно в планинското село Раювци и Рибарската улица в Тутракан.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15