Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Снимка: FB /InnerglowBand

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език.

"Безразличен" се е зародила още през лятото, но едва след завръщането си от Лондон музикантите са се фокусирали изцяло върху новия проект – да довършат песента, да направят видеото, т.е. стъпка напред във всяко едно отношение.

За първи път изпълняват на живо пред публика "Безразличен" именно в БНР, на концерта им в Първо студио, с който момчетата завършиха летния цикъл от изяви. След като изненадващо я представят в последния бис, получават множество положителни отзиви и въпроси кога ще я реализират.


Според фронтмена на групата Тодор Ковачев, предизвикателство е да правят песни и на български, и на английски. Но са се убедили, че публиката приема много естествено и смяната на езиците, и комбинирането на стиловете:

"Вярно, че може би е даже необичайно мрачна за нас песента, но пък точно това ни харесва в нея" – посочва фронтменът на групата. – "Супер си е!" – вмята Матей Христосков, барабанистът в Innerglow, а Тодор продължава: – "Има нещо баладично, нещо много рокаджийско, но и нещо от всичките ни други влияния. И според мен най-важното е, че се постарахме текстът да звучи добре, да звучи много естествено върху музиката."

В "Безразличен" текст и музика действително се сливат органично, за да предадат максимално въздействащо посланията. А те са актуални и рефлектират във всеки от нас. Тодор Ковачев допълва:

"Това е песен за отчуждението, за бягането от истинските емоции, от истинските усещания. Но смятам, че в нашата музика винаги се прокрадва някакъв оптимизъм – къде по-откровено, къде не толкова. И  вярвам, че и тук хората ще открият нещо, което хем да ги замисли, хем да ги вдъхнови. Доста хора ни казаха, че се асоциират с текста, казаха ни – "Точно така се чувствам в момента!". Което за мен определено е един от най-големите комплименти."


Снимки: FB /InnerglowBand



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15