Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит се чувства по-добре

Снимка: БГНЕС

Здравословното състояние на патриарх Неофит се подобрява, каза за БТА Емил Велинов, началник на протокола на Светия Синод. Той добави, че целият висш клир на православната ни църква се надява да посрещне Рождественските празници заедно със своя духовен водач.

Патриарх Неофит е постъпил на лечение в болница

Патриарх Неофит се намира във Военномедицинската академия заради белодробно заболяване. През септември м.г. той отново влезе в болница, а причината беше пневмония.

Междувременно митрополити и миряни от цялата страна се събраха на научна конференция в Пловдивската семинария, на която се помолиха за здравето на патриарха, съобщи БГНЕС.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Ботев, Иван Драсов и Никола Славков

Христо Ботев, Априлското въстание и "Славянските комитети"

Многобройни, често противоречиви са спомените на участниците в съдбоносната за България 1876 г. Но писмата и документите за Априлското въстание, което поставя на дневен ред въпроса за Освобождението на България, чертаят една по-широка картина на..

публикувано на 02.06.24 в 07:30

Изпълнена е последната воля на цар Фердинанд – вечният му дом да бъде в България

76 години след неговата кончина първият български цар от Третото Българско царство Фердинанд Първи се завърна у дома, в Двореца "Врана", с което бе изпълнена предсмъртната му воля. В своето завещание той пише, че желае да бъде погребан именно в..

публикувано на 30.05.24 в 11:35
Новият сливенски митрополит Арсений

Сливенска епархия има нов митрополит, пред Синода го посрещнаха с възгласи "Недостоен"

В многовековната ни църковна традиция миряните винаги са посрещали новия свещенослужител или владика с възгласи "Достоен". Така те показват уважението си, с надеждата той мъдро да води паството към духовно спасение. Не така обаче беше посрещнат от..

публикувано на 27.05.24 в 15:15