Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва юбилейният Софийски международен панаир на книгата

За 50-и път Софийски международен панаир на книгата
Снимка: БГНЕС

“Създаваме истории. Създаваме история” е мотото на 50-ия Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 5 до 10 декември в Националния дворец на културата. На форума, организиран от Асоциация “Българска книга”, ще се представят близо 170 издателства с над 100 хиляди заглавия за деца и възрастни.

Освен че ще се запознаят с най-интересното на българския книжен пазар, посетителите ще се срещнат с автори, илюстратори и преводачи от цял свят. 


В рамките на панаира ще се проведе и кръгла маса, посветена на грамотността и четенето, на която са поканени представители на институциите, издателствата и организациите, припознаващи каузата за своя.

Накрая Асоциация “Българска книга” ще връчи годишните си награди за книгоиздаване “Златен лъв”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10