Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 15 и 16 декември откриват зимния сезон в курортите

Снимка: banskoski.com

Официалното откриване на ски сезона в курорта Пампорово ще е на 15 декември, съобщ сайтът на "Пампорово ски“  В деня на откриването лифт картите ще са на промоционална цена. На връх Снежанка и на Студенец вече има достатъчно сняг. Ще бъде пуснат нов шестседалков лифт, обновена е и южната ски зона.

Зимният сезон в курорта "Боровец“ също тръгва от 15 декември. "Бороспорт“ съобщават, че пистите са готови, а в ски център "Ситняково" има голям брой нови оръдия за сняг от последно поколение.

Началото на новия зимен сезон в Банско ще е на 16 декември, съобщи общината. Откриването започва в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта "Томба“ ще се спуснат скиори от Банско. Втората част на програмата ще е на централния площад от 17:30 ч. с кулинарно шоу. В официалното откриване на Ски сезон 2023-2024 от 18:00 ч. ще участват Дебора Компаньони и Марк Жирардели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10