Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха крепостта Овеч и Провадийското плато за туристическия обект на годината

Снимка: БТА

Нашият туризъм е част от българската външна политика. Вие давате лицето на страната пред милиони европейци всяка година и имате съществен дял в успехите на България. Това каза премиерът Николай Денков във видеообръщение към участниците в церемонията по връчването на осмите Годишни награди в туризма. Денков изрази надежда, че след няколко дни може да се поздравим с новината, че България е станала част от Шенгенското пространство. Това ще премахне огромна пречка пред българския туризъм и само от качеството на работа в бранша и на държавата ще зависи следващата година да бъде още по-успешна, каза премиерът.

Крепостта Овеч, над град Провадия, спечели гласовете на българите в годишните награди в туризма. Отличието в категорията "Изборът на българите" и в останалите 8 категории връчи министърът на туризма Зарица Динкова. Онлайн гласуване определи носителите на призове в останалите 8 категории в туристическия бранш.

Крепостта Овеч

Голямата награда в категорията "Изборът на българите" се определя сред всички дестинации, включени в "100-те национални туристически обекта" и в класацията "50-те малко познати места" в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10